Вітаємо на сайті

5 гімназії

міста Переяслава

Листопад
23
П’ятниця

Семінар-практикум з музичного мистецтва

23 листопада 2018 року на базі Переяслав – Хмельницької ЗОШ №5 відбулося засідання семінару-практикуму вчителів музичного мистецтва «Використання комп’ютерних технологій на уроках музичного мистецтва та позакласній роботі». На засіданні були присутні методист міського методичного кабінету Каплюк Світлана Василівна, та вчителі музичного мистецтва загальноосвітніх шкіл міста.

D:\Рабочий стол\Вас вітає вчитель музичного мистецтва.jpg

Тема семінару є досить актуальною на сьогоднішній день. І саме тому викликала неабиякий інтерес у вчителів. Засідання пройшло в творчій невимушеній атмосфері, де вчитель музичного мистецтва Оврашко С.І. у відеопрезентації поділилася навичками та вміннями роботи з інформаційними технологіями, використання яких розширює можливості розкриття вчителем теми на уроці музичного мистецтва, та більш зацікавлює дітей до уроку.

Були представлені фрагменти уроку на тему « Пісні рідного дому»

( 7 клас) з використанням комп’ютерних технологій.

D:\Downloads\ТЕМА (1).jpg D:\Рабочий стол\19 Проект (4).jpg D:\Рабочий стол\19 Проект (3).jpg

Цікавим для вчителів був музичний додаток до уроку у формі музичної казки – карооке « Новорічний колобок».

D:\Рабочий стол\Новорічний колобок (1).jpg D:\ОВРАШКО\ЧоРНОВИКИ ПРЕЗЕНТАЦІЙ\нові фото колобок\25.jpg D:\ОВРАШКО\ЧоРНОВИКИ ПРЕЗЕНТАЦІЙ\нові фото колобок\41.jpg

Учасники семінару із задоволення згадали мелодії пісень « Рідного дому», на які була написана казка вчителем Оврашко С.І. Це і «Одна калина», і «Смерека», і «Червона рута», і «Водограй» та інші.

На основі представлених матеріалів семінару , вчителі музичного мистецтва ще раз обговорили та підтвердили, що використання інформаційних технологій в освітньому процесі дає вчителеві великі можливості під час проведення уроку, робить урок більш цікавішим, незабутнім, наочним, дозволяє по-новому використовувати текстову, звукову, та відеоінформаційну його частину, збагачує методичні можливості уроку, надаючи йому сучасний рівень.

Використання комп’ютерних та інформаційних технологій є необхідним інструментом для сучасного уроку музичного мистецтва, а також важливим кроком до  виховання гармонійної особистості ХХІ століття.

  Фото 7

Семінар-практикум з музичного мистецтва Семінар-практикум з музичного мистецтва Семінар-практикум з музичного мистецтва Семінар-практикум з музичного мистецтва Семінар-практикум з музичного мистецтва Семінар-практикум з музичного мистецтва Семінар-практикум з музичного мистецтва
Головна » Новини » Семінар-практикум з музичного мистецтва
Попередній запис
Наступний запис
← Голодомор 1932-1933 З Новим Роком →