Вітаємо на сайті

5 гімназії

міста Переяслава

Грудень
4
Середа

Вшановуємо пам’ять Григорія Савича Сковороди

04 грудня Переяславщина вшанувала пам’ять видатного українського філософа, богослова, поета, педагога Григорія  Савича Сковороду з нагоди 297-ї річниці від дня його народження. З цієї урочистої нагоди наукові працівники меморіального музею Г.С.Сковороди Тетяна Радіоненко, Інна Гільченко, Валентина Нікітіна підготували та провели літературно – музичний захід «У пошуках щастя» для учнів школи №5 та школи №3.

На початку 1753 року Григорій Савич викладав поетику в Переяславському колегіумі. Тут він розробив курс лекцій з етики для бурсаків, які згодом заборонив викладати місцевий єпископ. Григорій Савич і сьогодні має значний вплив на сучасників своїми байками, піснями, філософськими творами, а також способом життя.

До урочистостей приєдналися члени історико  – патріотичної організації для дітей та юнацтва Козацьке Братство Якима Андрушки.

Театралізовану інсценізацію відомої байки «Собака і вовк» та фабули «Філарет старенький в лісовій пустелі» Г.Сковороди підготували: Яременко Іван (7кл.), Щока Ілля (7кл.), Федоренко Віктор (7кл.), Твердохлєбов Олександр (7кл.), Дикий Віталій (9кл.), Пожидаєв Олександр (9кл.), Гриценко Аліна (10-А кл.). Керівник педагог-організатор Касьян О.Д..

У пізнавальній вікторині «Про життя та творчість Г.С. Сковороди» активно взяли участь учні 9-го класу. До вікторини учнів підготувала вчитель української мови та літератури Білецька О.Г..

Кожен учасник тематичного заходу отримав провіщення на майбутнє від Г.Сковороди у формі афоризмів. Вчителі та учні мали змогу зачитати та прокоментувати поради від Григорія Савича, яке йому дісталося.

Загалом, захід пройшов для всіх його учасників цікаво і на одному подиху.

Олена Касьян,педагог-організатор

Фото:Ірини Кардашевської,заступника з навчально-виховної роботи

Головна » Новини » Вшановуємо пам’ять Григорія Савича Сковороди
Попередній запис
Наступний запис
← Акція «Червона стрічка» Зустріч з воїном →