Вітаємо на сайті

5 гімназії

міста Переяслава

Вересень
20
Неділя

Театралізована акція «Вони визволяли наше місто»

Традиційно до Дня міста готується членами історико – патріотичної організації для дітей та юнацтва Козацького Братства Якима Андрушки театралізована акція «Вони визволяли наше місто». Цього разу мова йшла про наддніпрянське село Андруші на Переяславщині,яке перебувало в епіцентрі фронтових подій Другої світової війни 1941-1943рр.

За час окупації німецькими загарбниками Андрушів з 21 вересня 1941 року по 22 вересня 1943 року загинуло 30 жителів села.

На фронтах Другої світової війни 1941-1945рр. загинуло більше 121 воїна села Андруші.

З – під ярма загарбників Андруші звільнили танкісти Третьої гвардійської танкової армії Першого Українського фронту.

Андрушани разом з воїнами-танкістами, партизанами, членами місцевого підпілля ОУН споруджували переправу на правий берег Дніпра. Брали участь  у форсуванні Дніпра в жовтні 1943 року на Букринському плацдармі.

До величезної когорти « чорносвитників»  потрапили чоловіки села Андруші, котрі залишилися в окупації  і, ті ,що досягли призовного віку. За свідченням очевидців їх всього було не більше десятка.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів села Андруші, які загинули на фронтах Другої світової війни 1941 – 1945рр; мирних жителів села Андруші, які загинули під час окупації та при бомбардуванні села 21-22 вересня 1943року.

Також оформлений тематичний стенд з інформаційними списками жителів с. Андруші, які загинули під час окупації (21.9.1941 р. – 22. 9.1943 р.) та при бомбардуванні села 21 – 22 вересня 1943 р.; жителів с. Андруші, які загинули на фронтах Другої світової війни в 1941–1945 рр.; моряків Дніпровської військової флотилії, які отримали звання «Героя Радянського Союзу» за героїзм проявлений ними в роки Другої світової війни 1941-1945 рр.; світлина та короткі відомості про контр-адмірала Лялька Степана Максимовича. Його ім’ям названа вулиця міста.

До театралізованої акції долучилися вихованки вокальної студії «Зорецвіт» з піснею «Навіщо нам війна?»,вокальний керівник Оврашко С.І.

 

Олена Касьян,педагог-організатор

 

Театралізована акці1

  Фото 6

Театралізована акція «Вони визволяли наше місто» Театралізована акція «Вони визволяли наше місто» Театралізована акція «Вони визволяли наше місто» Театралізована акція «Вони визволяли наше місто» Театралізована акція «Вони визволяли наше місто» Театралізована акція «Вони визволяли наше місто»
Головна » Новини » Театралізована акція «Вони визволяли наше місто»