Вітаємо на сайті

5 гімназії

міста Переяслава

Вересень
11
П’ятниця

Великий курінь

День фізичної культури і спорту для учнівської молоді 5-6 класів Переяславської ЗОШ І-ІІІ ст.№5 пройшов з цікавими і корисними національними рухливими іграми та забавами.

Народні рухливі ігри спрямовані переважно на загальну фізичну підготовку і не вимагають від дітей спеціальної рухової підготовки. Варіативність ігор дозволяє їх використовувати більш доцільно з врахуванням підготовленості дітей. Рухливі ігри на відміну від спортивних можна постійно ускладнювати. Том було вирішено провести спартакіаду української народної гри «Великий курінь», де б безперешкодно могли взяти участь усі бажаючі.

Спартакіаду «Великий курінь» з веселими іграми-забавами та іграми – атракціонами організувала педагог-організатор, керівник Козацького Братства Якима Андрушки Касьян Олена Дмитрівна. Така спартакіада до Дня фізичної культури і спорту проводиться організатором в школі не вперше.

Участь взяли учнівські рої: «Сині»(5кл.), «Жовті» (5кл.), «Хортиця» (6-А кл.) і «Добродари»(6-Бкл.).

Були проведені ігри-забави «Дрібушка», «Залізниця», «Рак», «Турок», «Вантаження кавунів» та гра – атракціон «Линва».

В ігрових перегонах серед учнів 6кл перемогу здобув рій «Хортиця»(6-А кл.)

В програму спартакіади української народної гри  також увійшла тематична гра для ерудитів «Інтелект – бій» та творчий конкурс «Козацька листівка».

Олена Касьян,педагог-організатор

Фото: учнів школи

Великий курінь 5-6кл.

  Фото 10

Великий курінь Великий курінь Великий курінь Великий курінь Великий курінь Великий курінь Великий курінь Великий курінь Великий курінь Великий курінь
Головна » Новини » Великий курінь